De beste liedjes van vroeger…

We zitten weer in de tijd van het jaar dat de top 2000 wordt gekozen; het zal je vast niet ontgaan zijn. Stemmen op je all-time favorites, dat is toch geweldig? Bij het invoeren van deze titel dacht ik: ‘Eigenlijk heb ik dat vroeger niet eens meegemaakt.’ Beetje jammer, want drie kwart van alle muziek die ik op een dag luister (en geloof me, dat is aardig wat) komt uit de 70’s, 80’s en 90’s. Vandaag zet ik mijn favoriete nummers van toen op een rijtje.

Oké, ik word knettergek want WordPress is veranderd en nu lukt het niet om de hele video in het artikel te plaatsen. Dan maar even met linkjes. Als iemand weet hoe het moet? Please, let me know.

Wind of Change – Scorpions

Ten eerste dit nummer van the Scorpions: Wind of Change. Ik hoorde hem een paar dagen geleden weer, eigenlijk was ik dit nummer een beetje vergeten. Dit is zó mooi! Alles aan dit nummer klopt, de stem, de muziek, de speelduur, de solo’s en vooral de tekst. Die gaat namelijk over de val van de muur tussen Oost-Duitsland en West-Duitsland.

Can’t stop loving you – Phil Collins

Ik vind dat Phil Collins sowieso hele goede muziek maakt, maar dit nummer is toch echt wel een van mijn favorieten. Pas op: hij blijft heel erg hangen!

Always – Bon Jovi

Tja, Bon Jovi heeft aardig wat hits op zijn naam staan. Ik wist dan ook niet zo goed welke ik moest kiezen. Toch ging ik voor deze omdat dit zo’n heerlijk meeschreeuw nummer is, love it! Als iemand me ooit een serenade brengt mag hij best met dit nummer aankomen.

Everything I do (I do it for you) – Bryan Adams

Ik vind niet alle nummers van Bryan Adams even tof, maar deze vind ik toch wel heel mooi. Schattig hoor, Bryan. 🙂

Dreamer – Europe

Ik vond het een beetje afgezaagd om The Final Countdown hier neer te zetten, al ben ik van mening dat dat zeker één van de beste nummers aller tijden is. Dreamer vind ik misschien wel het mooiste nummer van Europe.

Greatest love of all – Whitney Houston

Ook voor Whitney Houston geldt dat ik niet zo goed kon kiezen. Toch blijf ik dit haar mooiste nummer vinden.

How am I supposed to live without you – Michael Bolton

Weer zo’n schattig nummer. Ik moet eerlijk zeggen dat dit het enige liedje is dat ik van Michael Bolton ken, maar deze is zeker mooi.

Time of my life – Dirty Dancing

Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Dit is echt een geweldig nummer.

Alone – Heart

Ook dit is een evergreen. Dit blijft zo mooi!

Fading like a flower – Roxette

Ook Roxette was een enorme hitmachine. Logisch, want deze muziek blijft super. Dit liedje vind ik denk ik wel de mooiste van Roxette.

Tears in heaven – Eric Clapton

Eric Clapton schreef dit nummer voor zijn zoontje die verongelukte bij een val van een flatgebouw. Ontzettend mooi.

Misty morning – Bob Marley

Bob Marley is voor mij before anyone else. Hij mocht dus ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Ik ging voor Misty Morning, maar er hadden nog dertig nummers bij gekund.

The sun always shines on TV – A-ha

Geweldig nummer dit!

In the ghetto – Elvis & Lisa Marie Presley

Aangezien Elvis er toch nog in moest; waarom dan maar niet meteen met zijn dochter? In The Ghetto blijft een onwijs mooi nummer.

Magic – Pilot

Dit is gewoon een heel leuk, vrolijk liedje. Niet bijzonder mooi, niet per sé muzikaal heel goed. Maar gewoon heel leuk.

Don’t you cry – Guns N’ Roses

Guns N’ Roses heeft heel veel mooie liedjes. ik wist niet welke ik moest kiezen, dus ik deed deze maar. Oké, let niet op het einde. Ik snap ook niet waarom ze dat zo gedaan hebben, haha.

Dit was het alweer. Voor mij is dit zo gedaan, ik had ook nog wel een poosje door kunnen gaan. Maar ik zie toch dat het al aardig wat nummers zijn, dus stop ik ‘m hier. Dit zal niet de muziek zijn die we tegenwoordig veel luisteren (ja duh, we leven niet in de eighties) maar ik vind deze muziek nog steeds heel tof. Ik hoop dat er wat mensen zijn die nu inzien dat ‘oud’ niet per sé afgedankt hoeft te worden. 🙂 Fijne week, allemaal!

 

 

 

 

 

 

Advertenties

5 gedachten over “De beste liedjes van vroeger…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s